Welkom bij bouwkostenKompas

Snel een bouwkostenindicatie bepalen van een bouwproject en u zit in tijdsnood? Met het online rekenprogramma BouwkostenKompas genereert u elementenbegrotingen snel en efficiënt. Wij bieden u een database met ca. 1.000 kengetallen van verschillende afwerkniveau’s. Zelfs de invloeden van verschillende locaties, kunt u doorberekenen in de kengetallen met BouwkostenKompas. Probeer de online demo en ontdek het gebruikersgemak van BouwkostenKompas.

Meer over het BouwkostenKompas

BouwkostenKompas

Gratis BouwkostenKompas

Het BouwkostenKompas Woning en Utiliteitsbouw is een jaarlijkse uitgave met ca. 1000 kengetallen van meer dan honderdvijftig verschillende type bouwwerken. Neem nu een abonnement op BouwkostenKompas en ontvang het BouwkostenKompas GRATIS. naast het BouwkostenKompas Bouwkosten is er ook het KengetallenKompas GWW. Deze kan naast het BouwkostenKompas Bouwkosten ook worden bestelt bij een abonnement op Bouwkostenkompas.nl.

Meer over het BouwkostenKompas

BouwkostenKompas

GWW-kengetallen beschikbaar

Vanaf 2011 heeft BouwkostenKompas een geheel nieuwe uitgave uitgebracht: Het BouwkostenKompas GWW (Grond-, Weg en Waterbouw). Samen met de uitgave is de website geheel vernieuwd op het gebied van Civiele kengetallen. Het BouwkostenKompas GWW en de online onderbouwingen zijn te bestellen bij een abonnement op BouwkostenKompas, of als los exemplaar.

Bekijk de demolijst

GWW Kengetallen

Indexcijfers vanaf 2000-heden

Bouwkostenkompas biedt voor een groot aantal verschillende type bouwwerkgroepen een groot aantal verschillende indexcijfers. Van de indexcijfers zijn zowel be bouwkostenindex als de aanbestedingsindex beschikbaar. Indexcijfers zijn beschikbaar voor woningbouw, utiliteitsbouw, civiele werken, sloopwerken en een over-all index.

Bekijk alle indexcijfers

Indexcijfers

BouwkostenKompas Installaties

Het BouwkostenKompas Installaties is de nieuwste uitgave binnen de serie BouwkostenKompas waarmee voor een groot aantal gebouwtypen verschillende installatieconcepten zijn doorgerekend (onderscheid in basisinstallatie, laag energieverbruik en hoog comfort). In het BouwkostenKompas vindt u voor de drie verschillende uitwerkingen een uitgebreide beschrijving van de keuzes.


Meer over het BouwkostenKompas installaties

Installaties

Sloopkengetallen

Op de site zijn diverse kengetallen voor sloopwerken opgenomen. Er wordt onderscheid gemaakt in volledige sloop, sloop tot casco en schoonsloop.

Beijk hier de sloopkengetallen

Sloopkengetallen
1 2 3 4 5 6

Column

Naderende rust in bouwkostenstijgingen?

In 2018 verschenen er in de pers geregeld berichten dat de bouwkosten de pan uit rezen, projecten niet meer haalbaar waren, er geen uitvoeringscapaciteit was en aanbesteding na aanbesteding mislukte. De overschrijdingen t.o.v. de budgetten bij publieke aanbestedingen bleken soms meer dan 50% te bedragen waarbij er vaak slechts één uitvoerende partij inschreef. Deze grote overschrijdingen kunnen niet alleen aan de stijgende bouwkosten worden toegeschreven, immers de tijd tussen de laatste begroting die een duidelijke richting geeft van de markt en de indiening van de prijzen is over het algemeen niet meer dan enkele maanden. Dergelijke overschrijdingen worden veroorzaakt door de wijze waarop het budget is opgesteld, de marktontwikkeling én de wijze waarop wordt aanbesteed....

Lees meer

Producten

 • BouwkostenKompas

  De website Bouwkostenkompas biedt een zeer uitgebreide lijst met bouwkostenkengetallen van verschillende gebouwtypen, civiele werken, sloopwerken, bijkomende kosten en maandelijkse indexcijfers. Tevens beschikt bouwkostenkompas over een gemakkelijk online calculatieprogramma. Verschillende abonnementen zijn mogelijk met gratis uitgaven van het BouwkostenKompas.

  Meer over BouwkostenKompas

 • BouwkostenKompas Bouwkosten

  Het handboek met kengetallen voor:
  - Woningbouw
  - Utiliteitsbouw
  - Parkeren
  - Sloopwerken
  - Duurzaamheid
  - Bijkomende kosten

  Over het BouwkostenKompas

 • BouwkostenKompas GWW

  Het handboek met kengetallen voor:
  - Wegen
  - verkeersvoorzieningen
  - Bruggen
  - Tunnels
  - Watervoorzieningen
  - Bijkomende kosten

  Over het BouwkostenKompas

Bouwkostenindex

Periode: 2018 - 2020 (2007 = 100)

Bekijk online meer bouwkostenindices van verschillende soorten bouwgroepen. Beschikbaar vanaf jaar 2000 tot heden. Gratis bij uw abonnement.

Klik hier voor meer indices